Var hittar jag "hemkatalogen" / "hemmamappen"?

Hemkatalogen eller hemmamappen är den mapp i datorn som innehåller den inloggade användarens alla mappar, t.ex. dokumentmapp, skrivbord. Hur hemkatalogen hittas beror på om du har macOS eller Windows.

Windows: Öppna Utforskaren, öppna den lokala hårddisken C:, därefter Användare eller Users, och slutligen användarkontots namn.

macOS: Öppna Finder, och välj menyval Gå > Hem, eller tryck shift-cmd-H. Alternativt kan mappen hittas genom att öppna mappen Macintosh HD, därefter Användare eller Users, och slutligen användarkontots namn (ikonen med ett hus på).